Отсега нататък не сте ограничени дa стоите в кабината на машината: можете да управлявате дистанционно своя Bobcat челен товарач. Дистанционното управление е съвместимо с всички товарачи на Bobcat, оборудвани с джойстици.
Ключови предимства
• PLUG & PLAY - Това лесно преносимо и индустриално решение за дистанционно управление може да бъде монтирано и демонтирано на Bobcat челните товарачи с джойстици само за няколко минути.
• ВИДИМОСТ И КОМУНИКАЦИЯ - Управлението на товарача извън кабината дава на оператора изцяло ново преживяване! Имате пряка видимост за напредъка на работата с огромен набор от различни работни устройства - което прави управлението на товарача по-лесно… и много по-забавно!
Можете също да говорите лице в лице с вашите колеги и да управлявате едновременно.
• COMFORT & PRODUCTIVITY - Дистанционното управление дистанцира оператора от прах, шум, вибрации или работни места, които изискват специални предпазни мерки. Работата може да се извърши по-бързо, с по-голяма точност и при някои приложения с по-малко персонал на работната площадка.
Приложения
• СТРОИТЕЛСТВО/ОЗЕЛЕНИТЕЛНА ДЕЙНОСТ: За работа, която понастоящем изисква няколко души, това решение може да намали разходите за труд, тъй като един оператор може да свърши работата, като наблюдава прикачното устройство от работната площадка извън кабината. Дистанционно управление може също да подобри дейностите, изискващи движение назад, както често се случва в градските пространства.
• РАЗРУШИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ: В работна среди със силни вибрации, системата за дистанционно управление позволява на оператора да извърши работата от разстояние - без вибрации, замърсявания, прах или шум.
• ИНДУСТРИАЛНИ/СПЕЦИАЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ: Отдалечаването на оператора от товарача в ограничени пространства (като корабостроителници и кариери), или от потенциални химикали и други замърсители във въздуха, има големи ползи за здравето. Работата може да се извърши по-лесно и безопасно и с по-добра видимост за управление в тесни пространства. С решението за дистанционно управление всеки може да се справи с опасни или токсични материали от безопасно разстояние, минимизирайки рисковете.
 

МЕГАТРОН, официалният дистрибутор на компактна техника Bobcat за България и страните от Западни Балкани, излезе с добра новина за клиентите на марката. След обратна връзка от тях и фокусирана работа на екипа за Следпродажбено обслужване – компанията намалява осезаемо цените на всички видове масла с марка Bobcat.
От компанията обясниха, че като утвърден и надежден партньор, МЕГАТРОН поставя на първо място удовлетвореността на своите клиенти и целият екип на фирмата работи, за да подобри съотношението цена/качество на всички машини, части и услуги, които предлага.
От МЕГАТРОН отчитат, че закупувайки дадена машина, клиентите не правят единична инвестиция, а реално поддръжката на техниката започва от този момент нататък. Това е и причината да бъдат подобрени цените на всички смазочни продукти с марката Bobcat. Като партньор МЕГАТРОН се стреми да намалява разходите чрез превенция и навременна поддръжка на машините. Концепцията на фирмата за следпродажбено обслужване е да комбинира техническа експертиза на сервиза и високо качество на части и масла, за които гарантират както МЕГАТРОН, така и производителят Bobcat.
От компанията призовават своите клиенти да използват само оригиналните части и смазочни продукти с марката Bobcat, защото така ще си гарантират безпроблемната работа на компактната си машина.
МЕГАТРОН предлага бърза доставка и качествен сервиз за цялата страна. Компанията разполага с 11 търговско-сервизни бази в България в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Монтана, Добрич, Русе, Търговище, Силистра, Ямбол и Бургас, за да бъде максимално близо до своите клиенти, да намали времето за реакция и доставка. Освен това фирмата осигурява целогодишни дежурства на отдел резервни части както през уикендите, така и по време на празници.

Bobcat S70 спечели за втора поредна година наградата "Машина с най-ниски оперативни разходи“ (LCO) в категорията "Мини колесни товарачи". T590 пък спечели същата награда за Bobcat, но в категорията „Мини верижни товарачи“. Миналата година победител в категорията беше Bobcat MT55.

Наградите LCO зa "Maшинa c нaй-ниcĸи oпepaтивни paзxoди" са единствени по своя род в бранша и се основават на изследване на емпирични данни за дългосрочните разходи при тежкото и компактно оборудване. Организатор на конкурса е EquipmentWatch, световен лидер в областта на обработката на данни. Hoминaциитe се излъчват в paмĸитe нa 15 paзлични ĸaтeгopии, ĸoитo пoĸaзвaт нaй-ниcĸa ceбecтoйнocт зa пepиoд oт пeт гoдини.
Oбщaтa ceбecтoйнocт e eдин oт нaй-вaжнитe фaĸтopи, ĸoитo клиентите взeмaт пpeдвид пpи зaĸyпyвaнeтo нa oбopyдвaнe. Наградите, спечелени от S70 и T590, са доказателство за репутацията на техниката Bobcat, характеризираща се с висока производителност, качество и надеждност.
Жири Кармазин, продуктов мениджър в Doosan Bobcat EMEA, коментира наградите на Bobcat: „Радостта ни отново да спечелим тези награди е голяма. Те засвидетелстват, че след повече от 60 години, компактната гама на Bobcat продължава да бъде лидер на пазара. Един от всеки два продавани товарача все още е машина на Bobcat. Нашият стремеж да постигаме отлично качество на техниката и да предлагаме иновации, ни помагат да запазим лидерството си на пазара“.

Срещаме се с нашите дългогодишни клиенти Тримих ООД от Русе, които притежават мини багер Е26 и мини товарач Bobcat S530.

Здравейте. Бихте ли ни разказали малко повече за компанията, която представлявате и нейната основна дейност?
Ние сме фирма Тримих ООД. Основната ни дейност е производство на бетонови изделия. В работата си постоянно се стремим да се развиваме, затова ни трябва подходяща техника на високо ниво.
Фирмата ни се занимава с производство на бетонови елементи за огради, оградни блокове, тротоарни и паркинг плочки, коминни тела, облицовки, шапки на комини, капаци за огради, железобетонни пръстени за шахти, септични ями, улеи за отводняване на пътища и къщи, бордюри и още много други бетонни изделия. Искаме да задоволим потребностите на всеки клиент.
Как точно се спряхте на Мегатрон ЕАД като доставчик и как избрахте Bobcat и конкретния модел техника, която закупихте?
Освен че произвеждаме бeтоновите изделия, предлагаме като услуга и монтажът им при крайния клиент. За целта наемахме техника и фирми, които не винаги се справяха така както искахме ние... Така през 2017 решихме да закупим мини багер. Спряхме се на машина около 2,5 тона. Сравнявахме оферти от почти всички вносители на българския пазар... И така, след многобройни проучвания, се спряхме на Мегатрон заради съотношението качество-цена, гаранцията и сервиза, които предлагате.
Какви прикачни устройства ползвате?
Мини багерът ни разполага с 3 бр кофи плюс планираща за терени под ъгъл и свредел, а мини товарачът ни има комбинирана кофа, вилици, бетон-миксер. За всяка дейност си имаме прикачни устройства.
Вече имахте ли досег със сервизните ни специалисти? Доволни ли сте от обслужването, съдействието и информацията, които са ви предоставили?

Много сме доволни. Обслужванията на машините ни се извършват бързо, качествено и коректно. Мобилните ви екипи са винаги много отзивчиви. Сервизът е от изключително значение за всяка компания, защото ден забавяне означава загуби за нас.

Бихте ли ни препоръчал за доставчик на Ваши познати, които се колебаят в избора си?

Ние сме с много хубави впечатления както от машините, така и от отношението на служителите на Мегатрон. Препоръчваме ви горещо на всичките, които търсят качествена техника и обслужване на ниво!

Bobcat те предизвиква със своите неустоими намаления на оригинални части и аксесоари, които продължават не един, а два месеца. Следи и не пропускай офертите ни.

Само оригиналните части, аксесоари и смазочни материали Bobcat са гаранция за безпроблемната работа на Вашата машина. Можете да разчитате на бърза доставка и качествен сервиз, независимо в коя точка на страната се намирате.

Нов търговско-сервизен комплекс на „Мегатрон“ отвори врати край Бургас. Центърът е изграден в Технологичния парк на гр. Българово и включва модерен шоурум, офиси, конферентна зала, голям склад за части и сервизно помещение за извършване на ремонти. Стотици клиенти и партньори бяха първите посетители на новата база, разположена върху парцел от 15 000 кв.м. и включва 2000 кв.м. разгъната застроена площ.

Мегатрон е лидер в продажбата, поддръжката и сервизното обслужване на земеделска, строителна, горска, голф и градинска техника. Фирмата е официален представител в България и обслужва собствениците на машини от световни производители, като John Deere, KUHN, Doosan Infracore Construction Equipment, Bobcat. Компанията има 21-годишна история, разполага с 11 представителства и над 220 служители в цялата страна.

Това е 11-то представителство на „Мегатрон“ в България, оборудвано по най-високите световни технологични стандарти. В него работят още 15 служители, които скоро ще станат 25, а инвестицията надхвърля 2.5 млн. евро.

„Основното направление на фокус за компанията ни са системите за интелигентно земеделие, мониторинг на машините, контрол, превенции на проблеми, високотехнологични решения за анализ на полето и коригиращи програми. Телематика и комуникация от дилърски центрове и предписания за фермерите, за да реагираме проактивно, с една цел - ефективност на машините, високи резултати за фермерите и оптимизация на разходите. Ние сме пионери и нашите клиенти вярват в това бъдеще“ , сподели Ифтах Шахам – Изпълнителен директор на „Мегатрон“ ЕАД.

На тазгодишното изложение Bauma в Германия, което стартира днес, своя дебют направи новият Bobcat E10e, първият в индустрията напълно електрически мини багер (ZTS) в клас един тон.
Без емисии, с ниско ниво на шум и ширина само 72 см, новият E10e може лесно да преминава през стандартни врати и асансьори, което го прави идеален за вътрешни приложения като разрушаване и изграждане на сутерени. Освен това, ако го свържете към външно зарядно устройство, докато операторите са в почивка, Bobcat E10e може да работи цели 8 часа без прекъсване, т.е. един цял стандартен работен ден.
 
Пионер в индустрията
На последното издание на Bauma през 2016 г. Bobcat привлече голям интерес с прототипа на E10e. Като един от пионерите в тази област със своя E10e, Bobcat помогна да се вдъхнови нарастващият фокус върху електрически строителни машини, включително багери, и през последните няколко години индустрията очевидно започна да се движи в тази посока.
Причините са очевидни: не само за да се задоволят еко изискванията, но и защото има ясна и целенасочена бизнес потребност машините да са с нулеви вредни емисии и ниски нива на шум за някои специфични приложения. Освен, че извършват дейност в закрити помещения и сутерени, често се налага да работят в центъра на градовете и то денонощно, както напр. и в райони, изискващи ниски нива на шум като болници, гробища, училища и т.н. Електрическите машини решават много от проблемите, свързани с тези задачи.
 
Уникално предложение за работа на закрито
При работа на закрито, като разрушаване и изкопаване на сутерени, има много специфични изисквания. Досега не е имало стандартно решение за такъв тип дейности и много места трябваше да се обработват ръчно, с по-малко ефективни инструменти, които често не отговарят на желаните стандарти. Новият E10e променя напълно начина на работа.
Разработен в иновационния център на Bobcat в Добриш, Чехия, съвместно със създателите на електрически превозни средства, E10e се базира на дизайна на много успешния дизелов двигател на E10, от който са продадени над 10 000 броя за 10 години. 
Новият E10e има същия ZTS профил и идентични външни размери като стандартната машина E10. Електрическият модел обаче работи с много по- ниски нива на шум- само 64 dBA, докато при E10 шумър е 80 dBA.
Освен това, всички системи и компоненти на E10e са оптимизирани за работа в тежки условия. 
Патентованата електрохидравлична система за задвижване изцяло използва възможностите на електродвигателя и всички компоненти на електрическите трансмисии са напълно уплътнени, отговарящи на стандарта IP67 като същевременно са проектирани да отговарят на изискванията за устойчивост на строителното оборудване.
 
Цял работен ден
E10e разполага със съвременна литиево-йонна батерия, която не се нуждае от поддръжка, с усъвършенствана система за управление, проектирана да се побере в стандартната машинен корпус, за да поддържа ZTS профила на мини багера.
Въз основа на клиентски проучвания, Bobcat оптимизира комплекта батерии, за да осигури достатъчен капацитет, който да отговаря на различни работни приложения на машината. Използвайки възможността за зареждане чрез външно зарядно по време на кратките почивки на работниците, E10e може да работи през целия работен ден (8 часа) и може да се зареди напълно в рамките на 2,4 часа. Новият E10e също е лесен за поддръжка и безопасен за работа - поради използването само на ниско напрежение, няма нужда операторите да имат специално разрешение за работа с него.
Тъй като новата машина е проектирана да се използва за сложни вътрешни приложения като разрушаване, тя е оборудвана с допълнителни линии и ефективна маслена охладителна система за непрекъсната работа на хидравличния прекъсвач. Капацитетът на охладителната система е увеличен, за да отговаря на изискванията за продължителни разрушителни работи.
 
Удивително компактен
E10e е лесен за транспортиране. В допълнение към прибиращата се ходова част, намаляваща ширината му само до 710 мм, интегрираната сгъваема TOPS система (Tip Over Protective Structure) улеснява преминаването през ниски отвори, за работа в сгради и в сутерени.
След като багерът е позициониран и готов за работа, ходовата част на E10e може да бъде разширена до 1100 мм, за максимална стабилност при всички работни условия. Минималната ширина на E10e позволява отлична маневреност в затворени пространства, докато дизайнът на ZTS е допълнително предимство при работа в тесни пространства.
Друга от характеристиките, различаваща E10/E10z от други машини на пазара, са патентованите странично регулируеми конзоли, в които са разположени хидравлични джойстици с контролирано налягане. Този дизайн е уникален в своя клас и се запазва в E10e, което позволява на оператора да се наслаждава на комфорта и усещането на много по-големи машини, като същевременно може да регулира ширината на конзолите за лесно преминаване през тесни отвори.
 
Повишена безопасност и комфорт
E10e предлага същите функции за безопасност за операторите като E10/E10z. Масивна дръжка осигурява помощ за влизане и излизане от машината. Влизането и излизането от багера е по-лесно благодарение на напълно отворената, равна област за краката в операторската станция. Този дизайн улеснява почистването на зоната за краката.
Дизайнът на E10e гарантира, че изместването на стрелата не може да достигне краката на оператора и тази област е максимално защитена. Безопасността и комфорта на оператора са допълнително повишени от напълно прибиращия се предпазен колан на E10e. Както лявата, така и дясната конзола на E10e, които служат за удобни опори за ръце, трябва да бъдат спуснати и заключени, за да работи машината. Позицията на контролните бутони на джойстика на E10e също може да се регулират, за да отговаря на различните нужди на всеки оператор.
Електрическият мини багер E10e съчетава успешните характеристики и високата производителност на E10z за работа в затворени пространства, със своята безопасност, почти нулево ниво на шум при работа и нулеви емисии. В резултат на това Bobcat E10e е атрактивно решение както за фирми под наем, така и за компании, занимаващи се с вътрешни ремонти, където е наложително да се работи с ниско ниво на шум и по всяко време на денонощието.
 

Почти изпратихме зимата...Омръзна ни от сняг и студ, от киша и заледени тротоари... Не така стои въпросът в един български град, защото неговите тротоари, цяла зима бяха чисти и без заледявания.

Представяме ви мини челния товарач Bobcat S450, собственост на фирма „Елит Пунчеви“ ЕООД – малкият голям герой на Козлодуй.
На тези зимни снимки и видео може сами да се уверите колко добре са изчистени тротоарите в централната част на града – там, където друга снегопочистваща техника не би могла да мине.
„Елит Пунчеви“ се сдобиват със своя S450 през ноември миналата година, окомплектован с няколко изключително полезни прикачни устройства, които превръщат мини челния им товарач в „универсален войник“ – комбинирана кофа, кофа миксер за бетон, индустриална четка, палетни вилици, гребло за сняг с хидравлично управление. Машината им Bobcat S450 e двускоростна с джойстици.
Няма нищо по-добро от това клиентите ни да са доволни от своята машина, но когато закупената от МЕГАТРОН техника допринася за по-добрия живот на един цял град, ето това вече е повод за голяма гордост. Най-хубавото е, че с различни прикачни устройства, челният товарач може да бъде използван за много и най-различни дейности целогодишно.
Ако и вие искате да се сдобиете с най-верния помощник на човека - Bobcat, свържете се с нас: http://bobcat.bg/index.php/targovski-ekip

На изложението ще дебютира новият електрически мини багер на Bobcat

МЕГАТРОН ЕАД, официалният представител на Bobcat за България и страните от Западни Балкани – Сърбия, Хърватска, Словения и Македония, организира посещение на изложението Bauma 2019 за своите клиенти и партньори. Очаква се това да е едно забележително събитие, на което ще бъдат представени за първи път изключително иновационни решения.
Bobcat ще представи на щанда си по време на Bauma 2019 всеки аспект на своя бизнес. Oчаквайте чисто нови и вече познати продукти на компанията, разпределени по приложения. Освен високотехнологичните си машини, Bobcat ще наблегне на резервни части, финансови решения и други услуги, които предлага на своите клиенти.
Една от звездните забележителности на Bauma ще бъде пускането на новия изцяло електрически мини багер Bobcat E10e, пионер в класа на еднотонните машини. E10e ще бъде представен както в демонстрационната зона на щанда, така и в собствената си зона, една от шестте, демонстриращи приложенията на Bobcat техниката.
Освен новия електрически мини багер и няколко други нови модела, посетителите ще могат да видят пълното продуктово портфолио на телескопични и челни товарачи, както и прикачни устройства, представени по приложения: пренос на материали, изкопни дейности, пътна поддръжка, озеленяване, разрушаване и др.
Какво представлява новият електрически мини багер на Bobcat
Разработен в иновационния център на Bobcat в Добриш, Чехия, новият E10e се основава на дизайна на много успешния конвенционален E10 мини багер, лидер на пазара в класа до 1 тон. Bobcat е продал над 10 000 бр. E10s само за 10 години. Със своя ZTS профил, без емисии, ниско ниво на шум и ширина само 72 см, новият E10e може лесно да преминава през стандартни врати, както и да влиза в асансьори, а това го прави идеален за вътрешни приложения като разрушаване и изграждане на сутерени. В допълнение, чрез свързване на E10e към външно Bobcat супер зарядно устройство, E10e може да изкара пълен 8-часов работен ден.
Освен E10e, новата R серия мини багери ще бъдат представени за първи път на Bauma. Серията се състои се от пет модела (E26, E27z, E27, E34 и E35z) от 2 до 4 тона и предлага най-добрата комбинация от мощност на копаене, изключителна стабилност и прецизнo управление. Освен това по-ниското тегло на машините улеснява техния транспорт.
Зона за обработка на материали
Зоната за обработка на материали ще бъде пълна с нови продукти. Bobcat ще покаже високопроизводителния телескопичен товарач TL43.80HF – един от новите модели на компанията, показван за първи път на Bauma. TL43.80HF предлага висок капацитет на повдигане от 4,3 тона и максимална височина на повдигане от 8 m, който е отличен за ползване в рециклиращата промишленост.
В TL43.80HF е проектиран с подсилени оси, още противотежест и Z-бар кинематика, които заедно дават изключителен обхват на движение и допълнително разпределение на силата, съчетани с най-бързото движение на стрелата на пазара.
Компактният телескопичен товарач на Bobcat TL30.70 също е нов за Bauma. TL30.70 осигурява максимална товароподемност от 3 тона и максимална височина на повдигане от 7 m, подходящ е за широк спектър от приложения, намиращи се в селското стопанство и строителството.
Освен че е компактен, TL30.70 е телескопичен товарач, предлагащ производителност с максимален обсег от 4 м, с натоварване на повече от 1 тон. При максимална височина на повдигане, потребителите могат да вдигнат до 2 тона тегло, което е достатъчно, за да поставите палет от тежки бетонови блокове. TL30,70 е ценово атрактивен в 7-метровия клас машини.
Зона „Изкопни дейности“
Новите мини-багери от серия E27, E34 и E35z ще формират ядрото на зоната за изкопни работи. Дори и с опционалната си противотежест от конвенционален тип, E27 предлага само 280 мм отстояние от веригите, което позволява на машината да работи в затворени пространства. Това прави машината идеален инструмент за много взискателни приложения, където производителността и преносимостта имат приоритет пред компактността.
3.4-тонният E34 разполага с нова просторна кабина с допълнителен мощен климатик, за да се осигури идеална среда на оператора при всякакви климатични условия. Когато транспортната пригодност на машината с ремарке и ZTS не е от необходимост, тази машина предлага отлично съчетание от производителност, стабилност и комфорт на оператора.
При 3,5 тонната машина E35z, функционалността на ZTS е още по-подобрена, използвайки дизайнът Zero House Swing (ZHS) на Bobcat, при който предната част на купола и кабината е също напълно защитена, като се гарантира, че при завъртане, те ще остават в радиуса на въртене в габарита на веригите. Функционалността на ZHS осигурява спокойствие от 320° на свободно въртене при работа в близост до стени и други препятствия, без да се ощетява комфорта на оператора или производителността на машината.
Също така в зоната за изкопни работи ще бъде показан компактният челен товарач T450. Произведен в завода на Bobcat в Чехия, T450 се захранва от дизелов двигател Bobcat D24 с мощност 45,5 кВт (61 к.с.), който гарантира, че T450 има най-доброто представяне и съотношението тегло и мощност на двигателя в своя клас.
Зона „Пътни ремонти“
Зоната „Пътни дейности“ включва новите мини багери от R-серията E27z ZHS и Bobcat S630 и S770, снабдени с новите роторни каналокопатели Bobcat WS-SL20 и фреза за асфалт PSL120.
Показана за първи път на Bauma, новата WS-SL20 роторен каналокопател е проектиран да реже ефективно асфалтови, скални и бетонни повърхности. Той има колело с променливи сегменти, което позволява на потребителя бързо да променя ширината на колелото (50, 80, 100, 120 mm) на мястото на работа, вместо да сменя цялото колело в сервиз, спестявайки 10 часа престой на машината.
PSL120 е един от двата нови размера на фрезата за асфалт, които ще разширят успеха на портфолиото на Bobcat за подобни приспособления. Фрезите PSL50 (ширина 50 см) и PSL120 (ширина 120 см) са предназначени за използване с компактни товарачи Bobcat с подсилени хидравлични помпи (HF).
Зона „Озеленяване“
Петият член на новата R серия E26 може да се види в зоната за озеленяване. E26 е оборудван с допълнителни иновативни функции, като хидравличен цилиндър, вграден в стрелата Cylinder-Inside-Boom (CIB), както и с повишена защита срещу сблъсък на кофата с кабината.
E26 ще бъде оборудван с нов прикачен 85 сантиметров храсторез, част от нова серия леки храсторези, проектирани да се впишат в пълната гама компактни багери Bobcat от 1.5 до 8 тона. Новите храсторези нямат дренажна линия с цел по-лесно инсталиране (plug-and-play), и имат ролер и самонивелиращ се дизайн за лесна употреба, както и с 10 секундна спирачка за по-голяма безопасност.
Най-разпространеният компактен верижен товарач на Bobcat ще бъде показан и за първи път на Bauma в зона „Озеленяване“. T870 се отличава с торсионна ходова част, с торсионни оси, които поглъщат вибрациите, съчетавайки комфорта на окачването на ролките и стабилността на ходовата част с твърди опори. Тези нови функции осигуряват превъзходство на верижния товарач пред всички останали машини в този клас на пазара. Новият T870 предлага окачване с 10% по-голям капацитет на повдигане от предишния модел.
Зона „Разрушаване“
Последната зона на щанда на Bobcat е зоната за разрушителни дейности, в която ще бъде позициониран най-продаваният мини-багер Bobcat E10z.
E10z има максимална дълбочина на копаене 1,82 м и тегло на машината 1066 кг. Една от основните характеристики, която отличава E10z от други машини на пазара, са патентованите странични регулируеми конзоли, които включват хидравлични джойстици с контролирано налягане. Този дизайн е уникален в своя клас, което позволява на оператора да се наслаждава на комфорта и усещането за много по-голяма машини, като в същото време може да регулира ширината на конзолите за лесно преминаване през тесни отвори.

Преди повече от 60 години Bobcat изобрети първия в света челен товарач и създаде индустрията за компактно оборудване.
Да си световен лидер означава, че трябва да се развиваш без почивка и никога да не правиш компромиси, нито да се примиряваш с постигнатото.
Представяме ви последната ни иновация – вече може да управлявате своя Bobcat ... директно от вашия iPhone.
Да „дърпате конците“ от разстояние вече не е смела фантазия, а реалност, променяща изцяло начина ви на работа. Особено при дейности, комбиниращи работа с машина и извън нея, дистанционното управление на Bobcat ще ви спести много време и усилия.